Het industrieel Atrium |Connecting industrial history

Kenniscentrum voor industrieel erfgoed |Documentatie, Informatie, Expositie


Wegens de viering van de verjaardag van Koning Willem-Alexander op woensdag 27 April a.s. is het Industrieel Atrium gesloten. Wij wensen de Koning en zijn familie vele gelukkige en gezonde jaren toe.

Het team van het Industrieel Atrium.

Lees meerVan 20 maart tot en met 24 april wordt in Het Industrieel Atrium een tentoonstelling ingericht over Hatéma. Wij zijn nog op zoek naar foto´s, documenten, producten etc. We zoeken ook nog naar een zgn. paardendeken.

Hebt u nog spullen van Hatéma en wilt u die uitlenen, neem dan contact met ons op.

info@industrieel-atrium.nl, of kom langs Kanaaldijk 29 Helmond,

bellen kan ook naar dhr Hans Brok 06 18 88 18 21 (vanaf 10.00 uur)

Lees meerOp Donderdag 7 januari jl. werd het appartementencomplex Weverspark gelegen achter de Lidl in de Heistraat officieel en feestelijk geopend door de wethouder de heer F. Stienen van de gemeente Helmond, de directeur van Woonpartners de heer Van Heeswijk ende nieuwe bewoners van het 40 tal woningen tellende complex in het bijzijn van de bouwer, architect,huurdersbelangenvereniging enmedewerkers van Woonpartners en Het Industrieel Atrium.

Lees meer


Het Pea-park was de villa die textielfabrikant Piet de Wit in 1914 liet bouwen voor zijn echtgenote Anna.
Het was een imposant bouwwerk en heeft van 1914 tot 1928 gestaan op de plek waar nu natuurpark “De Warande” te vinden is.
Toen het “Pea-park” er nog in volle glorie stond telde de villa 45 kamers, waaronder een grote- en kleine eetzaal, een feestzaal, en een biljartzaal.

Lees meer