Het industrieel Atrium |Connecting industrial history

Kenniscentrum voor industrieel erfgoed |Documentatie, Informatie, Expositie

Laat u verrassen door de vooruitsrevende producten en productieprocessen van de Helmondse industrie uit de 19e eeuw

Op deze middag kunt u diverse exposities bekijken. Zoals exposities over textiel, metaal en energie. Ook een handelsdrukkerij inclusief een laboratorium is te bezichtigen. Tevens is er een stijlkamer met een geheel in oude stijl ( 19de eeuw) ingerichte directiekamer. Op flat screens in de vaste exposities; textiel, metaal, energie en druk, worden films vertoond over productieprocessen van vroeger en nu. Ook de maquette van het majestueuze PeaPark is het bekijken waard.

De goed gedocumenteerde databanken in het Atrium, leveren veel informatie over de Helmondse industrie.Er is een groot aantal foto´s te bekijken en er zijn ook vele naslagwerken aanwezig over industriële processen.

Ook is er de mogelijkheid om verschillende bedrijfshistorische dvd’s en boeken aan te schaffen. Kortom, een inspirerende, educatieve en verrassende wijze om ondergedompeld te raken in de wereld van het industriële verleden en heden.

Wilt u meer weten en bekijken dan bent u van harte welkom in Het Industrieel Atrium, Kanaaldijk NW 29 in Helmond op zondag 15 oktober 2017 van 13.00 tot 17.00 uur.

Entree €3,50, boven 65 jaar €3,00

Kijk voor meer informatie op www.industrieel-atrium.nl

Lees meer

De tentoonstelling over ' Drukkerij/ Uitgeverij Helmond en de Kwartjesboeken' is afgelopen zondag 23 april geopend tijden de Speciale Open Dag bij het Industrieel Atrium. Het was een groot succes en er waren veel bezoekers.

Een van hen was de heer Chris Schriks. Hij werkte wel 12 jaar bij Drukkerij/ Uitgeverij Helmond en heeft altijd een zwak gehouden voor de Kwartjesboeken. Voorafgaand aan de opening sprak hij een select gezelschap toe in de filmzaal van het Industrieel Atrium over zijn ervaringen bij Drukkerij Helmond en zijn ontmoetingen met de Kwartjesboeken. Ook schreef hij begin dit jaar een prachtig artikel over de geschiedenis van Drukkerij Helmond en de Kwartjesboeken. Dat artikel mogen we ter gelegeheid van de Tentoonstelling hier op onze website publiceren.

Tekst van Chris Schriks – Veldesebosweg 22 – 7231 DW Warnsveld – 0575-520545 – cfj.schriks@planet.nl

Deze tekst mag onder voorwaarden worden gebruikt voor publicatie in een nieuws- of huis-aan-huis-blad onder respectering van de auteursrechten. Dus geen verkorting of wijziging zonder toestemming. Nadere informatie over het honorarium gewenst. Eventuele opbrengst bestemd voor Het Industrieel Atrium. Eventuele illustraties te verzorgen door Kenniscentrum Industrieel Erfgoed (Het Atrium).

Lees meer